За нас

За нас

Кога грижливите луѓе се здружуваат, ги засукаат ракавите и преземаат акција за да ја подобрат нивната заедница, тоа е убава работа и неверојатно чувство. Тоа се Лајонси. Да се биде Лав значи да се биде пример, да се градат релации и да се подобри светот преку добрина. Тоа се 1,4 милиони грижливи мажи и жени кои служат заедно за да можат да имаат трајно влијание и да променат повеќе животи. Лајоните се залагаат за мир и разбирање, а ние се обединуваме преку добрина да им служиме на оние на кои им е потребна.  Кога ќе станете Лајон, ќе станете дел од глобалната мрежа на волонтери кои работат заедно за да направат разлика. 
Постојат над 48.000 Lions клубови ширум светот. Секој е исполнет со луѓе како вас кои решиле да преземат акција и да им служат на другите. Лајоните формираат уникатни пријателства и значајни врски кои можат да траат цел живот.