Настани кои следат

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Собирање на храна и хигиенски продукти

December 19, 2022 - December 30, 2022

Кога бев задолжена за проектот ‘‘ Глад ‘‘ пред две години, забележав дека во Македонија имаме многу луѓе кои се без парче леб, а не се на списокот од Министерството за Социјална работа и центрите за социјална работа кај нас. Би сакала да укажам на тој момент и да се обидеме сите да обрнеме внимание кој се околу нас е‘социјална категорија‘ како на пример самохрани родители, жртви на семејно насилство и други примери кои одвај врзуваат крај со крај, а никогаш не ни се пожалиле. Лесно е да ги однесеме пакетите во‘социјално‘, потешко е да стигнат на сите оние места каде се исто така навистина потребни.

Заедно да направиме една голема акција со Гоце годинешниов претседавач на проектот ‘‘Глад‘‘ и неговиот матичен клуб ЛК Тиквеш како носители можеби…

Јавете им се на сите фирми кои ги знаете и особено оние кои произведуваат храна и хигиенски производи нека бидат наши соработници оваа година макар со по една кеса производи.

 

 

 

Details

Start:
December 19, 2022
End:
December 30, 2022
Event Category: