Настани кои следат

Views Navigation

Event Views Navigation

This Month

Latest Past Events

Отворена дискусија – ГРИЖА ЗА МАШКОТО ЗДРАВЈЕ

Public room - Skopje MK, 50-та Дивизија 22, Skopje 1000, Skopje

  МОВЕМБЕР – Идејата што започна во еден паб во Аделаида, Јужна Австралија, да не се бричат мустаќите кај мажите како симбол за поддигнување на свеста за машкото здравје во месец Ноември, набрзо прераснува во меѓународен феномен. Целта е да се пуштаат мустаќи во период од 30 дена за да се подигне свеста за рак …

Отворена дискусија – ГРИЖА ЗА МАШКОТО ЗДРАВЈЕ Read More »

Ден на белиот стап

ФЕИТ Faculty of Electrical Engineering & Information Technologies, Skopje

ЛК Вардар, во соработка со Д132 и клубовите Пајко Маало, Зограф, Центар и Алфа, по повод Денот на белиот стап, 15ти Октомври организираат предавања на теми поврзани со дијабетесот и влијанието врз видот, како и примената на дигитални технологии во насока на говорна асистенција на слепи и слабовидни лица. Предавачи: 1. Д-р Надица Божиновска Димова, …

Ден на белиот стап Read More »