Активности

Активности

Активностите се на иницијатива на клубовите и нивните членови. Најчесто се однесуваат на решавање на локални проблеми на заедницата или на определени теми кои се блиски до Лајоните.

Реализирани и објавени активности на Facebook

ЛК Светлина донираше облека и велосипед за самохрана мајка со три деца. Служиме!#lions #WeServe ... Види повеќеВиди помалку
Види на Facebook
ЛК Светлина донираше бебешка опрема и облека, како и облека за повозрасни деца во СОС Детско село.Служиме!#lions #WeServe ... Види повеќеВиди помалку
Види на Facebook
ЛК Светлина имаше успешна хумана недела. Донирани се облека и школски прибор за самохрана мајка со 3 деца. Дополнително се купени дрва за огрев за истото семејство.Служиме!#lions #WeServe ... Види повеќеВиди помалку
Види на Facebook
31 година независност.Честит празник!Служиме!#WeServe #lions ... Види повеќеВиди помалку
Види на Facebook
Лајонс Дистрикт 132 го реализираше својот втор состанок на Кабинетот. Беше усвоен записникот и се разговараше за програмата во следниот квартал. Присутните дадоа свои идеи за реализација на различни активности и начини за ширењето на идејата на Лајонизмот кај нас. Разменети беа прекрасни идеи кои сигурно ќе вродат со иницијативи и проекти во блиска иднина.Служиме!#lions #WeServe ... Види повеќеВиди помалку
Види на Facebook
Lions District 132 North Macedonia организира Регионален институт за развој на лидерство (RLLI) 2022.Прочитајте за повеќе информации.Служиме!#lions #WeServeLions District 132 North Macedonia организира Регионален институт за развој на лидерство (RLLI) 2022.Институтот ќе се одржи во хибридна форма, во следните термини: 14 септември (виртуелна сесија), 17 септември (живо), 01 октомври (виртуелна сесија) и 15 октомври (живо).СЕКОЈ ЧЛЕН НА ЛАЈОНС КЛУБ од Д132 има право да учествува на институтот. На институтот ќе можат да учествуваат 25 учесници, а изборот ќе биде направен според принципот „прв пријавен-прв прифатен“, водејќи притоа сметка за застапеноста на клубовите и на сите региони во државата. За да учествувате треба да се пријавите користејќи го електронскиот формулар од следниот линк: forms.gle/e6gpsp1JALvr9Va27 Секој од учесниците на институтот ќе добие СЕРТИФИКАТ за учество потпишан од меѓународниот претседател Брајан Шихан, меѓународниот директор Вамсидхар Бабу и меѓународниот лидер на Глобалниот тим за акција и поранешен меѓународен претседател Каџит Хабанананда. Сертификатите за учество ќе бидат доделени на последниот термин за одржување на институтот, 15 Октомври 2022 година, а ќе ги додели лично меѓународниот претседател Брајан Шихан.РОКОТ ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА ИНСТИТУТОТ Е 03 СЕПТЕМВРИ 2022 ГОДИНА. ... Види повеќеВиди помалку
Види на Facebook